Centrale verdediger van het Jaar 2018-2019: Frenk Zagers

Frenk Zagers loopt al een tijd mee bij het eerste elftal van VV Zundert. Dit seizoen is hij door de bezoekers van Zundertvoetbalt.nl verkozen tot centrale verdediger van het jaar. Hierdoor vormt hij samen met Leroy Daems die tweede eindigde, een koppel achterin het team. Reden genoeg om hem wat vragen te stellen.

Je bent door de bezoekers van onze site verkozen in het elftal van het jaar, kan jij je hierin vinden en hoe heb jij het afgelopen seizoen voor jouw persoonlijk ervaren?

“Voor mij persoonlijk is het een seizoen om snel te vergeten. Door blessureleed heb ik nog maar relatief weinig wedstrijden kunnen spelen. Ik was daarom ook een beetje verbaasd dat ik gekozen werd voor deze prestigieuze titel.”

Wat zijn jouw kwaliteiten als centrale verdediger en hoe probeer jij je te onderscheiden binnen het elftal?

“Ik denk dat rust brengen in het elftal een van mijn sterkere punten is. Daarnaast ben ik goed in positie kiezen, koppen en verdedigend mijn mannetje staan.”

Door de 2-3 nederlaag van afgelopen weekend tegen Zeelandia Middelburg staan jullie op een nacompetitieplek. Hoe denk jij dat het komt dat jullie het dit seizoen als team zo lastig hebben?

“Dit seizoen hebben wij nog geen 3 wedstrijden achter elkaar met dezelfde formatie kunnen spelen in verband met blessures. Ook is de selectie ten opzichte van vorig jaar flink uitgedund. We hebben minder spelers met ervaring en hebben ook qua leeftijd wat ingeleverd.”

Is hoe het seizoen nu is verlopen dan ook wat je had verwacht van dit jaar?

“Aan het begin van het jaar had ik positieve verwachtingen en hoopte ik dat we een stabiel seizoen konden draaien in de tweede klasse. Nu staan we op een nacompetitieplek dus is het seizoen helaas niet gelopen zoals ik had gehoopt.”

Als je een wedstrijd uit dit seizoen er tussenuit kan pikken, wat was jouw favoriete?

“Dan ga ik voor de gewonnen wedstrijd tegen Jeka. Een wedstrijd waarin ik weer het oude Zundert terugzag. Als team stonden we goed en creëerden we in de tweede helft kans op kans.”

Heb je er, met het oog op het programma, vertrouwen in dat rechtstreekse handhaving nog gaat lukken?

“Wij hebben er als team vertrouwen in dat het goed komt. We hebben nog 1 wedstrijd om directe handhaving veilig te stellen. De laatste wedstrijd sluiten we af in Made. Een moeilijke tegenstander die nog meedoet voor de laatste periode.”

Wat moet er volgend seizoen gaan veranderen binnen de selectie om het jullie als team wat makkelijker te maken?

“De selectie moet uiteindelijk breder worden. Hopelijk kunnen we met wat nieuwe jongens en een nieuwe trainer een frisse start maken.”