Centrale verdediger van het Jaar 2018-2019: Leroy Daems

Leroy Daems is de eerste verkozen speler voor het team van het jaar, die niet bij VV Zundert voetbalt. De centrale verdediger was dit seizoen een belangrijke schakel bij het verrassend goed presterende Moerse Boys dat binnenkort de mouwen mag opstropen voor een promotiestrijd. Tijd om de verdediger te vragen naar zijn ervaringen dit seizoen.

 Had jij verwacht dat jullie na het kampioenschap van vorig jaar dit seizoen opnieuw mee zouden doen in de titelrace?

“Ik had persoonlijk wel verwacht dat we mee zouden doen om een periodetitel.  Als je om een periode speelt ben je meestal ook een ploeg die bovenin meedraait, dus verrast ben ik niet”

 En als je dan naar jouw eigen prestaties persoonlijk kijkt, hoe heb je het afgelopen seizoen ervaren?

“Net als ieder jaar begin ik wat moeizaam en kom ik gedurende het seizoen op gang. Uiteindelijk gaat het erom waar je in mei staat en daar kan ik persoonlijk en natuurlijk vooral wij als elftal wel trots op zijn.”

Hoe zou jij jezelf omschrijven als centrale verdediger? Wat zijn je kwaliteiten en wat kun je beter aan een ander overlaten?

“Verdigenen lukt mij altijd wel aardig. Maar als het gaat om voetballen en bijvoorbeeld een positiespel kan ik dat beter aan andere in ons elftal overlaten. Zo heeft ieder natuurlijk zijn eigen kwaliteiten.”

Dit seizoen was ook het seizoen van jouw 250ste wedstrijd in de hoofdmacht van Moerse Boys. Tegen Zundert aan het begin van dit seizoen werd je daarvoor dan ook in het zonnetje gezet. Had je dat ooit verwacht toen je van Wernhout naar Moerse Boys overging?

“Nee, ik ging naar Moerse Boys met het idee dat ik vanzelf zou zien hoe het ging lopen. Eigenlijk is het toen snel gegaan en daardoor heb ik als vaste waarde veel wedstrijden kunnen spelen. Je weet van tevoren natuurlijk nooit wat er allemaal gaat gebeuren, voor hetzelfde geld loop je een zware blessure op.”

Op welke manier probeer jij jouw ervaring over te brengen op de jongere jongens in jullie selectie?

“Ik wil de jongere jongens altijd vooral meegeven dat ze plezier moeten hebben. Voetballen kunnen ze al, dus dat hoef ik ze niet te leren. Je mag niet voor niets aansluiten bij het eerste.”

Als je één wedstrijd er tussenuit zou moeten pikken van dit seizoen, wat was jouw favoriet en waarom?

“Dan ga ik voor DHC uit. Dat was een bevestiging dat we boven in mee konden draaien en dat we als we verzorgd zouden blijven voetballen we van iedereen in deze competitie kunnen winnen.”

Je bent nu 30 en als er een moment lijkt te zijn om nog hoofdklasse te gaan voetballen met het eerste elftal van Moerse Boys lijkt dit het, heb je die ambities dan ook?

“Die ambitie heb ik zeker nog en daar gaan we dan ook alles aan doen om het voor elkaar te krijgen. Ik heb zin in de promotiewedstrijden.”

Mocht het niet lukken om via de nacompetitie te promoveren, hoe gaan jullie je dan voorbereiden op volgend seizoen?

“Over volgend seizoen heb ik nog niet nagedacht. Uiteindelijk zal dat niet veel anders zijn dan het afgelopen seizoen.”