Tjeu van der Heijden in Curacao

Een mooi avontuur in Curaçao!

Normaal gesproken zie je hem elke week 3 keer op het voetbalveld staan. Maar nu is het even anders. Tjeu van der Heijden is momenteel aan het genieten in Curaçao. Hij loopt daar stage voor zijn opleiding HRM. Naast stage lopen en feesten is Tjeu ook gewoon aan het voetballen. ZundertVoetbalt sprak met hem over zijn belevenissen in Curaçao.

In Nederland speelt Tjeu bij Zundert 1. Maar sinds september speelt hij bij CVV Inter Willemstad in Saliña. Waar hij net als bij Zundert speelt op het middenveld. Zijn medespelers zijn sterk, snel en technisch vaardig alleen vergeten ze weleens te verdedigen. In Curaçao is het namelijk gebruikelijk om je alleen te focussen op aanvallen en daarbij wordt het verdedigende aspect weleens vergeten. Tjeu en zijn mede landgenoot Stef Munsters zijn verantwoordelijk voor het tactische deel in het veld.

In het begin was het even wennen met allemaal nieuwe teamgenoten en een nieuwe cultuur vervolgt Tjeu. Zo noemde ze me ‘Makamba’ in plaats van Tjeu. In het Papiaments staat dat voor kaaskop. ‘’Eerst moesten we respect op het veld afdwingen voordat we volledig geaccepteerd werden’’ vervolgt Tjeu. Daarnaast is het hier allemaal ‘poco poco’ (rustig aan). Het begrip tijd speelt hier dan ook geen rol. ‘’Zo zijn antilianen in staat om op de weg te stoppen voor de tegenligger en het raampje open te draaien en een gesprek te beginnen met een bekende. Vervolgens staan er dan 5 auto’s achter te wachten.’’

Qua resultaten gaat het lekker bij CVV Inter Willemstad. Momenteel spelen ze in de 2edivisie van Curaçao na een promotie van vorig seizoen. Hierin zijn nu 2 wedstrijden gespeeld en die hebben ze allebei gewonnen. Hiervoor heeft Tjeu alleen meegedaan in vriendschappelijke wedstrijden.

Aan dit mooie avontuur komt helaas ook weer een einde. 26 januari komt Tjeu namelijk weer terug uit Curaçao en hoopt hij zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij de selectie van v.v.Zundert.