Linksbuiten van het Jaar 2018-2019: Daan van den Broek

Tussen zijn zevende en twaalfde speelde hij een periode van vijf jaar bij Willem 2 maar inmiddels is Daan van den Broek al jaren gelukkig bij zijn jeugdliefde, Moerse Boys. De bezoekers van Zundertvoetbalt.nl kozen hem als beste linksbuiten in het elftal van het jaar. Voor ons was dat reden genoeg om hem te ondervragen over het uitstekende seizoen waar de Moer reeds nog aan bezig is.

Hoe heb jij dit seizoen ervaren als je enkel in gaat op de teamprestatie?

“In de eerste competitiehelft hebben we tegenstanders vaak verrast met onze speelwijze en konden we de wedstrijd snel naar onze hand zetten. Hier profiteerden wij duidelijk van het feit dat we, behalve voor Rood Wit en Dosko, een onbekende ploeg waren. Na de winterstop merk je dat tegenstanders hun speelwijze aanpasten en toen werden de wedstrijden vaak lastiger. Ondanks dat, hebben we na de winterstop opnieuw weinig puntverlies geleden. Helaas moesten we uiteindelijk onze meerdere erkennen in VOC, maar zij zijn de terechte kampioen.”

 Was dit wat je van tevoren verwacht had en waarom?

“Nee, eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Gedurende het seizoen merkten we dat de 1e klasse B een redelijk ‘vlakke’ competitie was, met veel gelijkwaardige ploegen. Wij hebben een redelijk ervaren groep met verschillende kwaliteiten. Daarnaast staan bij ons alle gezichten dezelfde kant op. Dan kun je blijkbaar een heel eind komen.”


Hoe was dit seizoen voor jou op persoonlijk vlak?

“Ik kan zelf ook wel tevreden zijn over mijn eigen seizoen. Wat betreft doelpunten en assists is het sowieso beter dan andere jaren. Daarnaast heb ik het idee dat er minder slechte wedstrijden tussen zaten en dat het niveau dus constanter was.”

Als wat voor type speler zou jij jezelf omschrijven?

“Een flegmatieke speler die het vooral van zijn techniek moet hebben. De afgelopen jaren ben ik ook balvaster geworden en pik ik ieder seizoen m’n doelpuntjes wel mee.”

Wat was voor jou het mooiste moment uit dit seizoen en waarom?

“Beetje saai, maar dan moet ik ook DHC uit zeggen. Dit hebben Leroy en Joris ook als mooiste moment gekozen zag ik. In die wedstrijd, uit tegen een goede tegenstander, draaiden we een 0-1 ruststand om in een 2-1 overwinning.”

Wat verwacht je van de wedstrijd aankomende zondag tegen VC Vlissingen, hoe moeten jullie die wedstrijd als team zijnde in gaan?

“Eigenlijk niet anders dan normaal. Als wij ons niveau halen dan ben ik ervan overtuigd dat wij winnen. We spelen thuis en dat moet sowieso vertrouwen geven, want hier hebben we al anderhalf jaar niet meer verloren. Qua speelwijze zal er niet veel veranderen. Sinds de komst van Jurgen hebben we vastigheden gekregen en je ziet deze iedere wedstrijd terug.”

Mochten jullie dit seizoen niet promoveren, sta je dan open voor een andere hoofdklasser of wil je niet meer weg bij Moerse Boys en waarom?

“Nee, daar kan ik kort over zijn. Ik zie mezelf alleen in het oranje spelen. Behalve tijdens de jaarlijkse wedstrijd van de Zundertse selectie tegen NAC!”