Rechtsbuiten van het Jaar 2018-2019: Mike Daemen

Mike Daemen van vv Zundert 1 is verkozen tot rechtsbuiten van het jaar door de bezoekers van Zundertvoetbalt.nl. Hiermee heeft hij direct ook de eer om als jongste speler in dit elftal terecht te komen. Dat alles, terwijl VV Zundert een erg lastig seizoen draait. Aankomende zondag moet het elftal nog vechten tegen degradatie in duel met Gilze 1. Wij vragen de jonge rechtsbuiten naar zijn ervaringen in zijn eerste jaar als senior.

 Hoe heb jij je eerste jaar als senior meegemaakt?

“In het begin had ik het heel lastig omdat ik weinig speelde. Dat was niet altijd makkelijk omdat ik in de jeugd eigenlijk bijna alle wedstrijden speelde. Maar je moet nooit opgeven, er komt altijd een kans en dan moet je er staan.”

Vanaf welk moment voelde jij je echt volwaardig speler van het eerste elftal van Zundert? Kun je ons meenemen naar dat moment?

“Dat is eigenlijk pas vanaf 24 maart tegen SC Kruisland. Dat was de eerste keer na lange tijd dat ik in de basis begon. Ik ben voor die tijd wel vaak ingevallen. Sinds Kruisland sta ik er elke week in.”

Wat is volgens jou de oorzaak van de mindere prestaties die jullie als elftal geleverd hebben?

“Dat heeft meerdere factoren denk ik. We hebben veel blessures gehad. Veel korte maar ook een aantal langdurige. We hadden niet een hele brede selectie en daarom hebben we met veel jonge jongens moeten voetballen die voor het eerst bij de senioren zitten. Daar komt dus ook minder ervaring bij kijken.”

Hoe heb jij dan toch je stempel kunnen drukken volgens jou, waardoor je uiteindelijk hier als beste rechtsbuiten gekozen bent?

“Als je in het veld staat moet altijd 100% geven en dat probeer ik ook altijd te doen. Dat vinden supporters het belangrijkste. En als je af een toe nog een doelpunt maakt of een assist geeft is dat altijd mooi meegenomen.”

Wat voor type rechtsbuiten ben je en met welke speler zou jij jezelf vergelijken?

“Ik moet het vooral van mijn kracht en snelheid hebben. Ik weet dat ik niet de meest technische voetballer ben. Ik vergelijk mezelf met Carlos Vela.”

Teamgenoten van jou voorspelde hier laatst dat jullie de nacompetitie zouden kunnen ontlopen en dat is helaas niet gebeurd, wat is er de afgelopen weken niet goed gegaan?

“Elke week was verschillend. De ene week stonden we er echt als team en een week later was het weer een stuk minder. Als we er elke week stonden was ik er ook van overtuigd dat we het gehaald hadden. Maar er is nog niks verloren!”

Aankomend zondag spelen jullie thuis tegen Gilze om degradatie te voorkomen, wat gaan jullie daaraan doen en hoe moet dat gaan lukken?

“We moeten alles geven. Het zal geen mooie wedstrijd worden, als er maar gewonnen wordt! We hebben dit seizoen ook hele goeie wedstrijden gespeeld en ik ben ervan overtuigd dat we het kunnen halen.”

Wat verwacht je van volgend jaar?

“Ik hoop dat ik dan vaste waarde van het 1e ben, verder heb ik nog geen verwachtingen. We moeten er eerst alles aan gaan doen om volgend jaar weer 2e klasse te kunnen voetballen. Daar horen wij als Zundert thuis.”