Spits van het Jaar 2018-2019: Pim Goossens

Pim Goossens (22) van Moerse Boys is door de bezoekers van Zundertvoetbalt.nl gekozen als spits van het team van het jaar. De voormalig jeugdspeler van NAC Breda was een belangrijke schakel in het eerste elftal van Moerse Boys, dat een buitengewoon goed seizoen draaide. Dankzij een tweede plaats en een periodetitel in de 1e klasse kan de Moer zich opmaken voor een promotiestrijd, te beginnen aanstaande zondag tegen VC Vlissingen. Reden genoeg om de veel scorende spits een aantal vragen te stellen.

Jullie hebben tot op heden een goed seizoen, waar komt dat volgens jou door?

“Dat komt door meerdere dingen. Het vertrouwen dat we na het kampioenschap van vorig jaar kregen over onze speelwijze heeft ons mede dit seizoen in mijn ogen weer zo ver gebracht. De drive die we hadden als team om het ook in deze onbekende klasse goed te doen was enorm en daar hebben we naar gehandeld in combinatie met de kwaliteit die wij ook hebben!”

Is dit dan ook wat je aan het begin van het seizoen had verwacht en waarom?

“Opnieuw een kampioenschap was natuurlijk boven verwachting geweest maar hoe we er nu voorstaan, de nacompetitie in door het pakken van een periode, daar sta ik niet van te kijken. We zijn deze nieuwe competitie met volle overtuiging ingegaan, met het juiste gebruik van ieders individuele kwaliteiten en onze eigen doelstellingen en mede daarom sta ik van deze prestatie zeker niet te kijken.”

Hoe vind je dat het seizoen voor jou persoonlijk gelopen is, ben je tevreden over je statistieken en veldspel?

“Over mijn statistieken ben ik zeker tevreden. Na vorig jaar in de tweede klasse 23 competitiedoelpunten te hebben gemaakt had ik zelf nooit gedacht dat ik dit seizoen in een hogere klasse bijna hetzelfde aantal zou maken. Dat is dus zeker iets om tevreden over te zijn. Kijkend naar mijn veldspel zijn er nog genoeg verbeterpunten. Meer balvastheid, meer fysiek en meer rust zijn allemaal dingen waarbij ik in qua veldspel zelf nog niet tevreden genoeg over ben. Dus genoeg om aan te werken volgend jaar!”

Wat zijn jouw kwaliteiten als spits, waar moet je het van hebben en van wat minder?

“Toch wel het neusje voor de goal denk ik. Dat ik bij elke voorzet of dieptebal er wel bij wil zitten om te kunnen scoren. denk dat daar wel mijn kwaliteit als spits ligt. En waar ik het wat minder van moet hebben is toch wel mijn fysieke duelkracht en nogmaals m’n balvastheid vind ik zelf.”

Wat was de wedstrijd waarin je echt merkte dat jullie bovenin mee zouden gaan doen? Kun je ons meeslepen naar dat moment?

“Allereerst denk ik ook zeker net als Leroy en Joris dat bij DHC uit er wel een bijzonder gevoel ontstond na de eerste krachtmeting met een titelkandidaat. Maar voor mij sloeg de knop toch echt pas volledig om na Velo thuis (4 november). Ik weet nog goed dat Jurgen aan het begin van die wedstrijd tegen ons zei dat we niet moesten denken dat we altijd maar met 3-0 voor de rust in zouden gaan en dat na VUC en de Zwervers waarbij dat de weken daarvoor ook gebeurde, de volgende tegenstander toch ook zeker niet onderschat moest worden. En wat bleek, na 25min stonden we opnieuw 3-0 voor met rust. Toen dacht ik wel: oké kom maar op, deze competitie ligt ons wel!

Hoe kijk je uit naar het duel van aanstaande zondag tegen VC Vlissingen en wat verwacht je er precies van?

“Ik denk, zeker omdat we thuis spelen, dat we een hele goede kans hebben om de overwinning binnen te slepen. Afspraken over onze manier van drukzetten en onze vastigheden in balbezit richting zondag zijn gemaakt en daar heb ik de volle vertrouwen in. Hopelijk staan er veel mensen langs de kant en wordt er een mooie pot gespeeld! Ik heb er in ieder geval zin in!”

Denk je dat jullie klaar zijn voor de hoofdklasse volgend seizoen, mochten jullie het redden en waarom?

“Eerst maar eens halen! Ik denk dat we zeker de kwaliteiten hebben om in de hoofdklasse mee te draaien! Zo werd er 5 jaar geleden ook gedacht over het spelen in de 1e klasse en dat is ook gelukt dus wie weet!”